Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Η κρίση που όλοι βιώνουμε έστω και με διαφορετικό τρόπο ο καθένας,ατομικά ,οικογενειακά ή επαγγελματικά,δείχνει ένα και μοναδικό δρόμο που μπορούμε ν΄ακολουθήσουμε..
Τον δρόμο της ειλικρινούς συνεργασίας για να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.Διαπιστώνω και πιστεύω όλοι μας, ότι όλες οι προσπάθειες όλων των πολιτικών ,όλων των βαθμίδων,εκτός από το κοινωνικό όφελος αποσκοπούν και στο προσωπικό.Αυτό μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι απαραίτητα κακό ούτε κατακριτέο.Λογικό είναι κάποιος που προσφέρει κάτι να έχει και την ανάλογη επιβράβευση,πάντα πολιτικά,εννοείται.
Το πρόβλημα είναι όμως ότι αυτή η προσπάθεια όλων να "προσφέρουν" δημιουργεί "παρενέργειες" που τις περισσότερες φορές έχουν αντίθετα αποτελέσματα κυρίως για τα οφέλη που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία.......

Τα προβλήματα είναι πολλά,σύνθετα και κυρίως δισεπίλυτα.Ατομικές ασύντακτες και αποσπασματικές προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία ή έχουν πενιχρά αποτελέσματα.Το τελευταίο διάστημα είναι σε πρώτο πλάνο το μεγαλύτερο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας.Η ανεργία με οποιαδήποτε μορφή και αν παρουσιάζεται αποτελεί μάστιγα και αιτία πολλών παρενεργειών με δυσάρεστα αποτελέσματα.
Ίσως για πρώτη φορά αντιλαμβανόμενοι όλοι το τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή μας,αλλά και την δυσκολία του χειρισμού του,πιστεύω ότι για πρώτη φορά πάνε να γίνουν ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...
ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ....
Πιστεύω ότι το θέμα των απολυμένων από τις επιχειρήσεις "ΔΕΛΦΙΝΙ","ΚΟΘΑΛΗ" αλλά γενικότερα της ανεργίας, αναδείχτηκε και προωθήθηκε προς την κεντρική εξουσία με τον καλύτερο τρόπο από τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο,αφού προηγουμένως υπήρξε συνεργασία και κοινή δράση με τους τους τοπικούς φορείς και τους έχοντες το πρόβλημα.
Απόδειξη η αντίδραση της αρμόδιας υπουργού της Κ.Κατσέλη που όχι μόνο άλλαξε το πρόγραμμα της επίσκεψής της αλλά ήρθε στην Καβάλα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προτεινόμενες λύσεις,θέτοντας όμως και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την τοπική κοινωνία προ των ευθυνών τους.
Εδώ φαίνεται και η πραγματική αλλαγή της φιλοσοφίας στην διοίκηση αλλά και στον χειρισμό τέτοιου είδους ζητημάτων.
Τι έγινε αμέσως που δεν γινόταν άλλες φορές;
Αστραπιαία η τοπική αυτοδιοίκηση και των δυο βαθμίδων με οργανωμένη μερίδα της τοπικής κοινωνίας ξεκίνησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες,ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο οι οδηγίες αλλά και οι δεσμεύσεις της κεντρικής εξουσίας.
Εδώ τώρα θα κριθούν πολλά και κυρίως η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΟΛΩΝ σε μια απογοητευτική περίοδο για την πολιτική και τους πολιτικούς.Οι επισκέψεις,οι ανακοινώσεις ,η δημοσιότητα έλαβαν τέλος,όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα διαβίωσης στρέφουν την προσοχή τους και κυρίως την ελπίδα τους σε εμάς.
Δεν έχουμε το παραμικρό δικαίωμα στο βωμό των προσωπικών ή παραταξιακών σκοπιμοτήτων ν αποτύχουμε.Στην πιο κρίσιμη αυτή στιγμή οι νοοτροπίες του τύπου όλα έγιναν "κατόπιν ενεργειών μου" ή "εγώ έχω το γενικό πρόσταγμα" θα αποβούν εις βάρος αυτών των ανθρώπων που αγωνιούν.
Οι πολιτικοί πήραν πλέον κάποιες αποφάσεις...Είναι πλέον η ώρα των τεχνοκρατών η ώρα των ειδικών. Ας τους αφήσουμε να εργαστούν ,φυσικά υπό την πολιτική εποπτεία,στη λογική να υπάρξουν αποτελέσματα.
Είναι μια χρυσή ευκαιρία και λύσεις να δοθούν αλλά και ν αναβαθμίσουμε στα μάτια της τοπικής κοινωνίας το κύρος της πολιτικής αλλά και των εκφραστών της σε τοπικό
επίπεδο. Αυτό φυσικά θα γίνει μόνο με χειροπιαστά και αποδεδειγμένα αποτελέσματα.
Είναι λοιπόν στο χέρι μας και αυτό που χρειάζεται είναι το καταλάβουν όλοι....
ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ;

Διάβασε τη συνέχεια...