Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ...ΤΑ ΡΕΣΤΑ

Το τελευταίο διάστημα διακρίνω μια ιδιαίτερη προσπάθεια από τον τέως Νομάρχη Καβάλας να αποποιηθεί των ευθυνών του για την δωδεκάχρονη αλόγιστη και αναποτελεσματική διαχείρηση των χρημάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης,καθώς και διαφόρων άστοχων επιλογών του,που πρέπει πλέον να διαχειριστεί η διοίκηση της Π.Ε.Καβάλας.
Σα να μήν έφτανε μόνο αυτό, προσπαθεί με "γκεμπελικές" μεθόδους να παραποιήσει γεγονότα και καταστάσεις σε ότι αφορά τις δράσεις καιτις πρωτοβουλίες της Π.Ε.Καβάλας..
Συγκεκριμένα τον ακούσαμε να λέει με απύθμενο θράσος ότι αυτός ήταν που προετοίμασε την ένταξη του Δημοτικού Σχολείου του Αμυγδαλεώνα στο ΕΣΠΑ δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα πολλών ετών.
Προετοίμαζε μια μελέτη 5 ολόκληρα χρόνια και αυτή δεν τέλειωνε ποτέ.
Είναι δυνατόν τον Σεπτέμβριο του 2006 να δηλώνει ότι το σχολείο του Αμυγδαλεώνα θα τελειώσει σε 2,5 χρόνια(υπάρχει δήλωσή του -δέσμευση)και να έρχεται τώρα να λέει ότι αυτός προετοίμασε το έργο για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το 2011;
Άρα τότε έλεγε ψέμματα ότι το έργο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει καθώς ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα του ΟΣΚ.
Αυτό που είναι γεγονός,είναι ότι ο Άρης Γιαννακίδης είχε δεσμευτεί προεκλογικά στους κατοίκους του Αμυγδαλεώνα ότι το έργο θα ενταχθεί τους πρώτους μήνες του 2011,στο ΕΣΠΑ,όπως και έγινε.
Όταν κάποτε είχα προτείνει στονκ.Καλλιοντζή, το σχολείο του Αμυγδαλεώνα όπως και αυτό της Νέας Περάμου να απενταχθούν απο το πρόγραμμα του ΟΣΚ και του ΣΔΙΤ ,αντίστοιχα και να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ,με είχε αποκαλέσει"βαθειά νυχτωμένο και άσχετο".......Επέμενε και έλεγε ότιδε μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ γιατί ....θα χάναμε χρόνο....
Εμείς και τα δυο έργα τα εντάξαμε στο ΕΣΠΑ....το ποιός είναι άσχετος και βαθειά νυχτωμένος,το αποδεικνύουν τα γεγονότα.
Πολύ βιάζεται ο κ.Καλλιοντζής και ρωτάει γιατί η υπόθεση του ΒΙΟΠΑ καθυστερεί και δεν πάει στον εισαγγελέα...Ας μην ανησυχεί.....είναι θέμα ημερών...
Στό θέμα της μελέτης του Ενυδρείου της Νέας Ηρακλείτσας,που έγινε κατ αρχήν σε οικόπεδο που δεν ανήκε στην Νομαρχία Καβάλας και ενώ υπήρχε πίστωση 495.000 €, αυτή με δικές του εντολές και παρεμβάσεις προς τους μελετητές, εκτοξεύθηκε στο 1.140.000€,αρνείται ότι έγινε με δικές του εντολές και τα "φορτώνει" όλα στις υπηρεσίες.
Το χειρότερο όλων είναι ότι
πριν ακόμη ξεκινήσει η έρευνα από τον εισαγγελέα για το πώς προέκυψε αυτή η διαφορά,προτρέχει και λέει ότι η υπόθεση θα πάει στο αρχείο.!!!!!
Πως είναι τοσο σίγουρος;
Αν δεν είναι αυτό άμεση προσβολή της δικαιοσύνης τότε τί είναι;
Συνεχίζοντας τις προκλήσεις δεν διστάζει να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη,με δηλώσεις του, ότι τάχα η διοίκηση της Π.Ε.Καβάλας δεν έχει προτείνει το Ενυδρείο στα έργα Σημαίες.
Εδώ μάλλον ή δεν θυμάται τι έλεγε ή είναι διχασμένη προσωπικότητα.
Όταν δήλωνε πρίν δυο χρόνιο ότι το Ενυδρείο με την μορφή που το πρότεινε ο ίδιος δεν ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ,έρχεται τώρα και μας εγκαλεί γιατί δεν το προτείναμε στα έργα σημαίες...
Αλλά και εδώ λέει ψέμματα γιατί η Π.Ε.Καβάλας με το υπ'αριθμόν 02/3964/26-9-2011 έγγραφό της,προτείνει στα έργα σημαίες(παρά την δυσκολία βιωσιμότητάς του,βάσει της υπάρχουσας προμελέτης),το "Αιγαιακό Θαλάσσιο Κέντρο Νέας Ηρακλείτσας. Απλά δεν μπορεί να καταλάβει ότι εμείς δεν μιλάμε και δεν δίνουμε δημοσιότητα σε καθε"ψύλλου πήδημα" για πρόσκαιρες εντυπώσεις και πολιτικά οφέλη.
Η"σχολή" αυτής της πολιτικής φιλοσοφίας έχει πεθάνει πλέον και είναι αυτή που μας οδήγησε σαν χώρα στην χρεωκοπία.
Εύχομαι και ελπίζω να το καταλάβει κάποτε και ο κ.Καλλιοντζής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οταν ανεβαζετε κειμενα που αφορουν πολλους να εχετε στο μυαλο σας οτι δεν ειναι ολοι γνωστες το τι ακριβος λετε. πχ: "ΟΣΚ" "ΣΔΙΤ" "ΒΙΟΠΑ" και αλλα δεν ειναι και το ποιο ευκολο να καταλαβουμε τι ειναι. Αλλα σε μια πρωτη αναφορα του καθε ενος απο αυτα θελει και μια επεξηγηση πχ: "ΟΣΚ (οργανισμος σχολικων κτηριων)" ετσι για μια καλυτερη κατανοηση.
τωρα σχετικα με το θεμα πολιτικος-πολιτικη ειναι ενα πολυ πολυ βαθυ θεμα για συζητηση, με 2 λογια να σου πω. ελατε ποιο κοντα στον απλο κοσμο, και να κανετε την υπερβαση σε θεμματα ευτηξίας!!!
δεν ειναι κακο να λεμε δημοσια (ως δημοσιο προσωπο) "συγνωμη εδω εκανα λαθος" τοτε ειναι που θα το δει ο κοσμος με αλλο ματι. με τοσα και τοσα λαθη των πολιτικων μας νομιζω οτι ειναι και το ποιο εντιμο να το πει καποιος που θελει πραγματικα να κανει τη διαφορα.
Φιλικα Κυριακος Μ