Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΣΤΑ ΤΕΝΑΓΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ...ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Έφτασε να βρέξει λίγο περισσότερο στην περιοχή,ώστε να προκύψει και πάλι το μεγάλο πρόβλημα στα Τενάγη των Φιλίππων.Με τις τελευταίες βροχές πλημμύρισαν και πάλι περίπου 1500 στρέμματα καλαμποκιού.....
Είναι ένα πρόβλημα το οποίο είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και αρκετά χρόνια.Ένα γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους αγρότες,που υπονομεύει την παραγωγή τους και αποτελεί μόνιμο και παλιό αίτημα των αγροτών για την επίλυσή του.
Οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί και ο τοπικός ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των παραγωγών ν'αποζημιωθούν προβάλλοντας τις δικές του νομιμοφανείς αιτιολογίες.Θεωρεί ότι δεν υπάρχει πλημμύρα, αλλά νεροκράτημα,επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους ίδιους τους παραγωγούς!!! αλλά και σε αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας Καβάλας.
Το πρώτο που απαιτείται είναι να υπάρξει κατ'αρχήν η αποζημίωση των ζημιών και στη συνέχεια η ιδιαίτερη φροντίδα των αρμοδίων υπηρεσιών της Νομαρχίας Καβάλας,ώστε να βρεθούν οι λύσεις για την θεραπεία του προβλήματος.Περιμένουμε από την διοίκηση της Νομαρχίας να αιτιολογήσει γιατί υπάρχει διαχρονικά αυτή η κατάσταση και σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να δοθεί η σωστή και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.Ακόμη και ευθύνη των αγροτών να υπάρχει,οφείλει η Νομαρχία να εξηγήσει σε τι ενέργειες,δράσεις και οδηγίες έχει προβεί για την ενημέρωσή τους και την καθοδήγησή τους.
Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά, ό,τι παρά τις υποσχέσεις,τα μεγάλα λόγια,τις διαβεβαιώσεις και τις ειρωνείες σε όποιους έθεσαν το θέμα στο παρελθόν,η διοίκηση της Νομαρχίας,είναι έκθετη,απολογούμενη και κυρίως αναξιόπιστη.
Οι δοκιμαζόμενοι αγρότες πρέπει να δικαιωθούν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: