Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

«ΜΑΓΚΑΣ» ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ «ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ»!! ...................... ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ένα μπαράζ επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων από τον Νομάρχη Καβάλας, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες του Νομού μας, ότι είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται και μπορεί να λύσει τα προβλήματά τους....................
Εδώ και μερικούς μήνες η Παράταξή μας με πρωτοβουλία του Κώστα Παπακοσμά είχε ζητήσει σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, να συζητηθούν οργανωμένα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού μας και να υπάρχουν συντονισμένες αντιδράσεις και πιέσεις προς την κυβέρνηση για την επίλυσή τους.
Ως συνήθως ο κ.Καλλιοντζής με την γνωστή του πολιτική τακτική, που αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά, την ανασφάλειά του και τον φόβο της απώλειας της «πρωτοκαθεδρίας» του, την απέρριψε λέγοντας «δεν θα γίνει το Ν.Σ. ο χώρος συζήτησης και ανάδειξης των προβλημάτων της κάθε ομάδας πολιτών γιατί αυτό θα αποτελέσει αφορμή για την απαίτηση όλων των κοινωνικών ομάδων να έρχονται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και να ζητούν να συζητηθούν τα προβλήματά τους»
Τι είχε να φοβηθεί ο κ.Καλλιοντζής και ούτε καν επέτρεψε την συζήτηση;
Η εξήγηση είναι απλή και φαίνεται όσο περνάει ο καιρός..

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
Μόλις προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, ενώ το Ν.Σ. κατά την άποψή του δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, ο εντολοδόχος του ,που είναι ο ίδιος, στέλνει τις ανάλογες επιστολές, προβάλλοντάς τις ιδιαίτερα μέσω των ΜΜΕ,(θυμηθείτε τι λέει για τις δικές μας γραπτές ερωτήσεις προς αυτόν ,όταν δημοσιεύονται!) εμφανιζόμενος σαν αποκλειστικός υπερασπιστής και διαμεσολαβητής επίλυσης των προβλημάτων, όλων των κοινωνικών ομάδων και στη συγκεκριμένη περίπτωση, των αγροτών.
Τις περισσότερες φορές μάλιστα για θέματα που άλλοι έχουν αναδείξει ή υποκλέπτοντας προτάσεις και θέσεις τους .

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;
Παράδειγμα η τελευταία του επιστολή που αφορά την μη χρηματοδότηση των σχεδίων εγκατάστασης των νέων αγροτών. Ένα πρόβλημα που ήταν ήδη γνωστό εδώ και μήνες, αφού το ποσό των χρημάτων που αντιστοιχούσε στην Περιφέρειά μας ήταν γνωστό, καθώς και οι αιτήσεις εγκατάστασης των νέων αγροτών.
Υπήρχε περίπτωση τώρα που έγινε η εξέταση των αιτήσεων να ικανοποιηθούν όλοι, όταν τα χρήματα ήταν ελάχιστα;
Ένα θέμα για το οποίο έκανε ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Μιχάλης Τιμοσίδης στις αρχές Ιουνίου, χωρίς να υπάρξει καμιά απάντηση και το ξαναέθεσε με δημόσια συνέντευξη τύπου στις 8 Ιουλίου.
Ο κ.Καλλιοντζής τώρα ξύπνησε και προσπαθεί απλά για να προβληθεί ο ίδιος.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ
Άλλο παράδειγμα το θέμα των σπαραγγοπαραγωγών, που ενώ απέρριψε στο Ν.Σ. την πρόταση του Δημήτρη Παπουτσή για οργανωμένο τρόπο αντίδρασης για την ενίσχυσή τους εκ μέρους της κυβέρνησης, την άλλη μέρα χρησιμοποιώντας μέρος των προτάσεων του, απέστειλε επιστολή ο ίδιος, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας αυτό που ο ίδιος είχε απαξιώσει την προηγούμενη μέρα.
Στο ίδιο πλαίσιο έχει σταλεί επιστολή και για ενίσχυση των καπνοπαραγωγών, λόγω των ζημιών των καλλιεργειών τους ,από τις τελευταίες χαλαζοπτώσεις, ενώ όταν θέτουν οι άλλοι θέμα πιέσεων στην κεντρική εξουσία, δηλώνει αναρμόδιος.

ΠΑΝΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ»
Φυσικά αυτό επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά για θέματα «εύκολα» πολιτικά που δεν έχουν κόστος για τον ίδιο και την κυβέρνηση παίζοντάς το εκ του ασφαλούς διεκδικητικός και πάντα «κατόπιν εορτής».
Αλήθεια που ήταν ο κ.Καλλιοντζής για θέματα που έκαιγαν, όπως ο λιθάνθρακας, το νατοϊκό λιμάνι, το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών και ένα σωρό άλλα μεγάλα ή μικρά ζητήματα καθημερινότητας του Νομού; (π.χ. κλείσιμο γραφείων ΔΕΗ στην Ελευθερούπολη κ.λ.π.)

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ;
Αν δεν κάνω λάθος είχε γίνει και μια σύσκεψη, φυσικά «κατόπιν εορτής» με δική του «πρωτοβουλία» και για το θέμα του Εφετείου.
Μπορούν να γνωρίζουν οι πολίτες της Καβάλας ποιες οι ενέργειές του μετά την σύσκεψη; Μήπως στάλθηκε επιστολή και δεν το ξέρουμε;
Τουλάχιστον αυτό αναφέρονταν, ότι θα πράξει, στο επίσημο δελτίο τύπου της Ν.Α.Καβάλας στις 9-3-2009!!
Αλλά βλέπετε εκεί το θέμα καίει, και από την Αθήνα «τραβούν αυτιά»,όσων είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Παρ’όλα αυτά δεν διαφωνούμε με αυτές τις πρωτοβουλίες του Νομάρχη γιατί σαφώς αναδεικνύουν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
Διαφωνούμε για τον τρόπο που υποβάλλονται, όταν απαξιώνονται θεσμοί και φαίνεται ότι όλοι οι άλλοι «αδιαφορούν» εκτός από τον ίδιο.
Δεν μπορεί το ανώτατο πολιτικό όργανο του Νομού, το νομαρχιακό συμβούλιο να μην έχει λόγο, όταν το ζητάει(αλλά έντεχνα να του αφαιρείται) και να έχει, ο κατά τον νόμο, εντολοδόχος του.
Σαν επόμενη διοίκηση δεσμευόμαστε ότι όλα αυτά τα θέματα θα συζητούνται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και οι δράσεις του για την λύση τους, θα γίνονται από κοινού με τους υπόλοιπους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εκπροσώπους της Καβάλας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Έτσι θα έχουν μεγαλύτερη ισχύ και αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: