Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΛΛΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ,ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.!

Οι τελευταίες δηλώσεις,περί αγροτικών θεμάτων, από τον αντινομάρχη και στέλεχος της Ν.Δ. κ.Ανδρέα Μπαλίκα,έρχονται να συμπληρώσουν και συγχρόνως ν'αποδείξουν την αιτία για την απαξιωτική συμπεριφορά, που επεφύλαξε ο Ελληνικός λαός,στην προηγούμενη κυβέρνηση,αλλά και σε αυτούς που εξακολουθούν,αμετανόητοι να στηρίζουν και να ζητούν να εφαρμοστούν,οι πολιτικές της, που μας οδήγησαν σε τραγικά αδιέξοδα...
Ο κ.Μπαλίκας "ξεχνάει" ότι μέχρι τον Οκτώβριο η Ν.Δ. ήταν κυβέρνηση και αυτή είχε την ευθύνη να προετοιμάσει,να προγραμματίσει και να επιβλέψει ,όλα αυτά για τα οποία εγκαλεί την σημερινή κυβέρνηση.Ξεχνάει ότι όλα αυτά τα ζητήματα, στελέχη της Ν.Δ.(και σε επίπεδο νομού Καβάλας) τα χειρίστηκαν και τα προώθησαν.
Αφού θέλει να κάνει αντιπαραβολή με το τι γινόταν μέχρι πέρυσι,η απάντηση είναι απλή και αφοπλιστική για τις δήθεν ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης,στο θέμα της ενιαίας οικονομικής ενίσχυσης που δικαιούνται οι κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων (επιδοτήσεις σιτηρών-κτηνοτροφίας-ελαιολάδου, κ.λ.π)
Η αλήθεια είναι:ότι χωρίς την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης δεν είναι δυνατή η καταβολή του συνόλου της ενιαίας ενίσχυσης. Σήμερα, το μέσο πανελλαδικό ποσοστό ψηφιοποίησης έχει ανέλθει στο 68% και στα τέλη του Ιανουαρίου του 2010, μετά και την παράταση που έδωσε στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έχει ολοκληρωθεί το έργο.
(Ποιός είχε την υποχρέωση να ολοκληρώσει από τον Αύγουστο,αυτό το έργο;)
Σε ότι αφορά την ταμειακή διευκόλυνση που προτείνει ο κ.Μπαλίκας,μήπως αγνοεί την κατάσταση της Οικονομίας που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση;
Η καταβολή του 60% από πού έγινε;
Σε ότι αφορά το περίφημο «πακέτο» των 486 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η προηγούμενη κυβέρνηση στις αρχές του χρόνου στους αγρότες, με τη μορφή των κατ΄ εξαίρεση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και ζητάει να ξαναδοθεί,πρέπει να ξέρει, ότι το «πακέτο» αυτό μας έχει εκθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας στην αντίληψη περί ενός αναξιόπιστου κράτους.
Αυτό το «πακέτο»,δυστυχώς μοιράστηκε κατά 40% μόνο σε πέντε Νομούς της χώρας και το 30% των αποζημιώσεων-ενισχύσεων πήγε σε ένα μόνο προϊόν.(Γνωρίζει και τους νομούς και το προϊόν).
Φυσικά δεν δημιούργησε καμία ανταγωνιστικότητα, ούτε βελτίωση στην ποιότητα των προϊόντων μας.
Παρά την δεινή οικνομική κρίση και το δημοσιονομικό ναυάγιο, στον προϋπολογισμό του 2010 προβλέπονται πολύ περισσότερα από το "πακέτο" της Ν.Δ.
• Αύξηση από το 7% στο 11% της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, με ένα συνολικό κονδύλι 150 εκατ. ευρώ.
• Χορήγηση κοινωνικού επιδόματος σε αγρότες, με ένα κονδύλι περίπου 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 240 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
• Αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ, που συνολικά προσεγγίζει τα 450 εκατ. ευρώ.
• Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών και στη διαγραφή τόκων υπερημερίας.
Τα προς ρύθμιση χρέη στην ΑΤΕbank υπολογίζονται, ότι φθάνουν τα 2,5 δις ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ για τις συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις στα 295 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Στις 25 και 26 Ιανουαρίου ανοίγει ένας κοινωνικός διάλογος με την ΟΚΕ σε βασικά ζητήματα πολιτικών του νέου γενικού αγροτικού μοντέλου το οποίο θέλει να περάσει η κυβέρνηση.
Αφορά: Διαχείριση αγροτικής γης,
διαχείριση πόρων,
ανασυγκρότηση ΕΛΓΑ,
ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος,
χρήση και ποιότητα των κόστων εισροών μεταξύ των οποίων των φυτοφαρμάκων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της, το αγροτικό εισόδημα σύμφωνα με στοιχεία της Γιούροστατ το μείωσε κατά 16% και την αξία της αγροτικής παραγωγής κατά 17%, μια μείωση που ισοδυναμεί με απώλεια αγροτικού εισοδήματος κατά 1,5 δισ. ευρώ.
Η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να δημιουργήσει, με τα μέτρα στήριξής της, πολλαπλές ταχύτητες και ανισότητες στην ελληνική ύπαιθρο και τους αγρότες, ούτε να επανεθνικοποιήσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Είναι συνταγές του παρελθόντος που απέτυχαν παταγωδώς και δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: