Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΤΟ ΒΙΟΠΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ.....ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;

Τα εγκαίνεια έγιναν με πανυγηρικό τρόπο, αλλά παρά τις προσπάθεις των αρμοδίων να τα παρουσιάσουν όλα ιδανικά,η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.
Τίθενται ερωτήματα απλής λογικής και όχι πολιτικής σκοπιμότητας,κατά πόσο το έργο είναι λειτουργικό στην υπάρχουσα κατάσταση.....
Έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα στο Νομαρχικό Συμβούλιο,αλλά δόθηκαν αόριστες απαντήσεις,εκεί που υπάρχει το πρόβλημα.
Γνωρίζουμε ό,τι έχουν απορροφηθεί όλα τα χρήματα που είχαν εγκριθεί αλλά δεν υλοποιήθηκαν συγκεκριμένες συμβατικές υποχρεώσεις που προέβλεπε η αρχική μελέτη.
Συγκεκριμένα δεν κατασκευάστηκε ένα τμήμα της εσωτερικής οδοποιίας,στην νότια πλευρά του Πάρκου,μήκους περίπου 700 μέτρων που κάνει ανενεργά μέρη οικοδομικών τετραγώνων λόγω της μη δυνατότητας πρόσβασης.
Πότε θα κατασκευαστεί και με τι χρήματα,αφού όλα τα εγκεκεριμένα ,έχουν απορροφηθεί;
Πώς θα λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης;
Πότε και πώς θα δοθούν για χρήση τουλάχιστο το 40% των οικοδομικών τετραγώνων,τα οποία στην κατάσταση που είναι,αυτή την στιγμή,δεν μπορούν να οικοδομηθούν;
Τι ενέργειες έχουν γίνει και πότε θα αποδώσουν ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα του διερχόμενου αγωγού φυσικού αερίου
;
Στις αρχικές μας ανησυχίες και παρατηρήσεις για την ποιότητα του εδάφους και το κόστος εγκατάστασης των χρηστών είχαμε λοιδωρηθεί ,απαξιωθεί, και απειληθεί,ακόμη και με μηνύσεις για δήθεν δυσφήμηση του έργου.
Μάλιστα κάποιοι πλειοδοτώντας σε υπευθυνότητα,είχαν δεσμευτεί ότι θα φρόντιζαν για την απόλυτη εξυγίανση του εδάφους και να μην ανυσηχούμε.
Τώρα τί άλλαξε και χθες ακούσαμε ότι δεν είναι στις συμβατικές μας υποχρεώσεις η εξυγίανση!!!!
Αλήθεια γιατί;
Μήπως το κόστος είναι πραγματικά μεγάλο;
Μήπως όλες αυτές οι "ασπιρίνες" με τα μπαζώματα είναι "νάχαμε να λέγαμε";
Τελικά ισχύει η δέσμευση για την εξυγίανση ή πιπιλίζοντας την καραμέλλα για φθηνότεη χρέωση των οικοπέδων ,καθαρίσαμε;
Δυστυχώς αποδείχτηκε ό,τι παρά την αύξηση του αρχικού κόστους κατά 800.000 € το έργο είναι ημιτελές και όχι έτοιμο για πλήρη λειτουργία.
Μας προβληματίζει επίσης και η εμμονή για την προς νότον επέκτασή του.Ας προχωρήσουν πρώτα στις κατάλληλες εδαφολογικές μελέτες για την καταλληλότητα και μετά βλέπουμε.
Η λογική λέει ότι οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην περιοχή που μιλούν για επέκταση και απαιτούνται πολλά για να πάρει την μορφή που απαιτείται.
Σε ότι αφορά την απόδειξη των παραπάνω προσεχώς θα υπάρχει και φωτογραφικό υλικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: