Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΙΕΣΤΕΣ «ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ» ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΑΝΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.

Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Παράταξή μας για το μπαράζ των τελετών εγκαινίων εκ μέρους της Διοίκησης της Νομαρχίας...

NΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Προς :Tα Μ.Μ.Ε.
Καβάλα 17-9-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΙΕΣΤΕΣ «ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ» ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΑΝΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.
Οι τελετές των εγκαινίων έχουν «καθιερωθεί» εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από μια πολιτική φιλοσοφία που έχει ξεπεραστεί προ πολλού, καθώς πλην των «αυθορμήτως προσερχόντων»,προξενούν πλέον την οργή και την χλεύη των πολιτών.
Ο Νομάρχης Καβάλας, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, έχουν επιδοθεί σ’ένα μπαράζ τελετών εγκαινίων διαφόρων έργων, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, δείχνοντας για άλλη μια φορά, ότι αποτελούν το χθες, επιμένοντας να ασκούν μικροπολιτικές, με κανόνες που απαξιώνουν ακόμη πιο πολύ, την ίδια την πολιτική και τους πολιτικούς....
Σαν Παράταξη ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την μεγάλη αναγκαιότητα και χρησιμότητα των έργων,αλλά είναι πρόκληση ο τρόπος εκμετάλλευσης και οικειοποίησής τους εκ μέρους του Νομάρχη, με χρήματα των πολιτών και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης και «δεσμεύσεων» του πολιτικού φορέα, που ανήκει η διοίκηση για περιστολή δαπανών.
Ως συνήθως για άλλη μια φορά, εφαρμόζεται, η ίδια "επιτυχημένη συνταγή" της εκμετάλλευσης συγχρηματοδοτούμενων έργων,από το Π.Ε.Π.2000-2008 του Γ.Κ.Π.Σ. Η πλήρης εκμετάλλευση της άγνοιας των πολιτών,με στόχο την προσωπική προβολή του κ.Καλλιοντζή, επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο!!!Μόνο που οι πολίτες δυσανασχετούν όταν βλέπουν να ξοδεύονται τόσα χρήματα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη.
Οι πολίτες προβληματίζονται και αγανακτούν, όταν απλά μέσα σε λίγες μέρες για έργα του 3ου Π.Ε.Π.2000-2008,που υποτίθεται ότι έχουν χρήματα στον προϋπολογισμό τους για την προβολή τους,ο Νομάρχης και οι συν αυτώ ξόδεψαν και θα ξοδέψουν αρκετές χιλιάδες € για να οργανώσουν φιέστες πανηγυρικών εγκαινίων...Μόνο για δύο τελετές τον Ιούλιο, ξόδεψαν 12.000 € !!!
Αντί σαν Νομαρχιακοί Σύμβουλοι να λάβουμε προσκλήσεις έκτακτης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα μεγάλα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Ν.Καβάλας, όπως το θέμα της Β.Φ.Λ. και της απόγνωσης των αγροτών, που πωλούν ,αν πωλούν τα προϊόντα τους, κάτω του κόστους, λαμβάνουμε με καταιγιστικό ρυθμό προσκλήσεις «εγκαινίων» έργων, εκ μέρους της Διοίκησης της Νομαρχίας.
Αν δεν το έχουν καταλάβει, οι πολίτες στην περιοχή των οποίων γίνονται τα έργα, γνωρίζουν πολύ καλά τις ωφέλειες και τις αναπτυξιακές προοπτικές που τους παρέχουν και δεν χρειάζονται «εγκαίνια» για να το εμπεδώσουν, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους.
Η Παράταξή μας δηλώνει κατηγορηματικά, ότι κανένα μέλος της, δεν θα παρευρεθεί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, σεβόμενη τις αρχές και τις αξίες της , τις οποίες δεσμευόμαστε σαν αυριανή διοίκηση να εφαρμόσουμε στην πράξη. Οι πανηγυρικές τελετές, που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα για προσωπικές προβολές, συντελώντας στην διεύρυνση των ελλειμμάτων, δεν έχουν θέση στην δική μας αντίληψη και φιλοσοφία και θα καταργηθούν οριστικά και αμετάκλητα.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: