Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ο Οργανισμός Πολιτισμού-Τουρισμού(;) της Νομαρχίας Καβάλας,είναι επιτελικό συντονιστικό όργανο των πολιτιστικών δράσεων και όχι πολιτιστικός σύλλογος

Με αυτό το σκεπτικό ενήργησα και θα ενεργώ πάντα,συνδιάζοντάς το με τις αρχές και τις αξίες που έχουν να κάνουν με την διαχείρηση και τον σεβασμό του δημοσίου χρήματος.Κάθε € που ξοδεύεται πρέπει να δικαιολογείται απόλυτα και να έχει ωφέλειες για όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες,χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς....
Μερικές φορές στα μάτια κάποιων ενέργειες ,δράσεις και πρωτοβουλίες, ίσως να μην έχουν καμιά ιδιαίτερη σημασία ή επίπτωση. Αυτό είναι καθαρά θέμα αρχών, αξιών και προτεραιοτήτων του καθενός.
Μετέχοντας σαν μέλος,στο Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού-Τουρισμού(;),(ΠΟΛ.ΤΟΥΡ.Ο.Ν.Α.Καβάλας) συζητώντας με τα υπόλοιπα μέλη, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει οι ενέργειες ενός συντονιστικού-επιτελικού οργάνου, να είναι συγκεκριμένες, πρωτότυπες, καινοτόμες και να έχουν σαν στόχο….. να συμβάλουν στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.(Είναι η αγαπημένη και μόνιμη φράση που συνοδεύει τις προτάσεις για την χρηματοδότηση όλων των πολιτιστικών δράσεων εκ μέρους της διοίκησης της Νομαρχίας Καβάλας!!)
Μέχρι πρότινος όλες οι δράσεις του Οργανισμού είχαν εγκριθεί ομόφωνα γιατί προσωπικά πιστεύω ότι ήταν πρωτότυπες,καινοτόμες και είχαν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν, έστω και αν δεν είχαν έσοδα(Π.χ. η πρωτοβουλία για το τασάκι της παραλίας, που έφτασε να γίνει θέμα και στα κεντρικά ΜΜΕ).
Όταν όμως γίνονται ενέργειες και δράσεις που δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα διαφορετικό, στον Πολιτισμό, είναι στο πνεύμα της λειτουργίας ενός απλού πολιτιστικού-αθλητικού συλλόγου, με χρησιμοποίηση δημόσιου χρήματος, εξυπηρετήσεις συμφερόντων, άσκηση μικροπολιτικής και γενικότερα δράσεων μη ενταγμένων στις αρχές και τις επιδιώξεις του Οργανισμού, θα αντιδρώ και θα λέω δημόσια τις απόψεις μου και τις θέσεις μου.
Κατ’αρχήν ποτέ δεν είχε έρθει πρόταση για διοργάνωση συναυλιών τέτοιου είδους,ούτε είχαμε συμφωνήσει για κάτι τέτοιο. Απλά στην τελευταία συνεδρίαση ήρθε για έγκριση.

Διαφώνησα και καταψήφισα εξ αρχής την πρόταση για τις συναυλίες των κ.κ.Μπάση και Μητσιά για λόγους αρχής,σεβόμενος αυτό που υπηρετώ, αυτό που συμφωνήσαμε και όχι για την ποιότητα των καλλιτεχνών.

Διαφώνησα για το ποσό των 35000 € (τριάντα πέντε χιλ.) γιατί θεωρώ πρόκληση, να ξοδεύονται τόσα χρήματα, σε περιόδους που οι πολίτες υποφέρουν, πολύ περισσότερο, όταν υπήρχε η πρόθεση οι δύο συναυλίες, να γίνουν χωρίς εισιτήριο!!!(Τελικά επικράτησε η λογική σκέψη να υπάρξει εισιτήριο).

Διαφώνησα γιατί ήξερα ότι ολόκληρο το ποσό αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί από τα εισιτήρια που θα διατεθούν.(Αλήθεια, αν ήταν ένας οποιοσδήποτε πολιτιστικός σύλλογος, έτσι θα ενεργούσε, αδιαφορώντας, αν ανταπεξέλθει στα έξοδα και έχοντας παθητικό;)

Διαφώνησα γιατί εξ’αρχής γιατί από την δημιουργία του Οργανισμού, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, προσπαθούν να «καταθέσουν» προτάσεις για «δράσεις Πολιτισμού»,φυσικά με το αζημίωτο.

Διαφώνησα γιατί κάποιος απ’αυτούς, αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν ο ενδιάμεσος μεσολαβητής, αν και ουδέποτε αναφέρθηκε κάτι τέτοιο, ούτε φυσικά ποτέ τ’ όνομά του, ώστε να κλείσουν οι συμφωνίες, εξασφαλίζοντάς του, εκ του ασφαλούς και με την «εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου» σίγουρο επιχειρηματικό κέρδος.

Διαφώνησα γιατί αφού ήταν σίγουροι κάποιοι για την οργανωτική-οικονομική επιτυχία, δεν προχώρησαν, από μόνοι τους, στην διοργάνωση, ώστε να έχουν και μεγαλύτερο κέρδος; (Αναφέρομαι στον ενδιάμεσο)

Διαφώνησα γιατί αν κάποιοι είναι εθισμένοι στο εύκολο κέρδος με τις πλάτες των αιρετών και των εκπροσώπων τους, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να το νομιμοποιήσω με την ψήφο μου, αλλά την παρουσία μου σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Διαφώνησα με την διακίνηση υπερβολικού αριθμού προσκλήσεων, που τελικά υπήρξε, προφανώς για να υπάρξει οργανωτική επιτυχία.

Διαφώνησα γιατί έτσι κολλητοί και φίλοι επωφελήθηκαν εις βάρος των «κορόιδων» που πλήρωσαν κανονικά εισιτήρια για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες.(Αλήθεια με ποια κριτήρια δόθηκαν οι προσκλήσεις;)

Διαφώνησα και περιμένω στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας πλήρη οικονομικό απολογισμό της δράσης, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν που πάει και το τελευταίο ευρώ.

Διαφώνησα γιατί έχω διαφορετική αντίληψη και φιλοσοφία για το πώς πρέπει να ασκείται η διοίκηση, πώς πρέπει να γίνεται η διαχείριση του Δημοσίου χρήματος και πως πρέπει να επικρατεί ισονομία και δικαιοσύνη απέναντι σε όλους.

Προσωπικά έχω καταθέσει γραπτώς από τις 9 Απριλίου του 2008 την αποψή μου για το πως αντιλαμβάνομαι την δράση και την παρουσία του Οργανισμού και μια σειρά προτάσεων-δράσεων Πολιτισμου.Η πρόταση αυτή είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Παράταξής μας www.dpapoutsis.gr και θα την αναρτήσω σύντομα και εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: