Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ...ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας,συμμετείχε για μια ακόμη φορά σε μια διεθνή τουριστική έκθεση,αυτή της Βιέννης.Τί το περίεργο θα πει κάποιος μια και είναι σύνηθες το φαινόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια.Υποτίθεται για όλες τις εκθέσεις γίνεται σχετική προετοιμασία,με ειδικές στοχεύσεις και δράσεις,ώστε να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι μέγιστες ωφέλειες για τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό.Υποτίθεται ό,τι μετά από κάθε συμμετοχή της Νομαρχίας,θα πρέπει να υπάρχει και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για συγκεκριμένα αποτελέσματα,εκτός από τις γενικόλογες και αόριστες αναφορές που συνήθως γίνονται.Διαβάσαμε στην εφημερίδα......
Πρωϊνή ότι παρά την προσπάθεια της, εν λόγω εφημερίδας,να υπάρξει ενημέρωση,εκ μέρους της διοίκησης της Νομαρχίας για την συμμετοχή στην ειδική αυτή τουριστική έκθεση της Βιέννης,αυτό δεν έγινε.Η ίδια εφημερίδα όμως μας παραπέμπει σε μια ειδική τουριστική ιστοσελίδα,όπου γίνεται αναφορά στην έκθεση της Βιέννης.Εκεί βλέπει κάποιος ότι η έκθεση αυτή απευθύνεται σ΄ένα ειδικό κοινό τουριστών ηλικίας 50 ετών και πάνω.Αφού περιγράφει τα χαρακτηριστικά της έκθεσης,τους συμμετέχοντες,(όπου γίνεται αναφορά για την συμμετοχή της Καβάλας),τους επισκέπτες κ.λ.π.,πάει και στην ουσία της υπόθεσης,αναφέροντας ότι ο σύλλογος συνταξιούχων της Αυστρίας,περίπου με 10.000 μέλη θα επισκεφτεί την Χαλκιδική τον Απρίλιο και τον Μάιο.Θα αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν να έχουμε την απαίτηση να "κερδίσουμε" αυτού του είδους τους πελάτες από μια περιοχή με πολύ καλύτερες υποδομές.Αφού γνωρίζουμε λοιπόν ότι υστερούμε γιατί επιλέγουμε να διαγωνιζόμαστε για την προσέλκυση αυτού του είδους των επισκεπτών ,με περιοχές που υπερέχουν; Πάλι θα μιλήσουμε για προχειρότητα και ελλιπέστατο σχεδιασμό χωρίς ρεαλλισμό και ουσία.Δεν μπορούμε απλά να συμμετέχουμε χωρίς στρατηγική και ειδική στόχευση,έτσι για να λέμε ότι απλά κάνουμε την προσπάθεια.Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι ο τρόπος που συμμετέχουμε στις τουριστικές εκθέσεις,είναι ξεπερασμένος,αναποτελεσματικός και πολυέξοδος.Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη, συγκεκριμένη και γνωστή από τον Μάρτιο του 2007.
Πολύ θα ήθελα να κάνω λάθος και η παρουσία μας στην Βιέννη να είχε πραγματικά μετρήσιμα αποτελέσματα για το καλό της περιοχής μας.Αν αυτό συμβαίνει ας με διαψεύσει η διοίκηση με στοιχεία για τις επιτυχίες που είχε η παρουσία της Νομαρχίας Καβάλας εκεί.Βλέπετε άλλοι ανταγωνιστές που συμμετείχαν παρουσιάζουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και στοιχεία.
Στον σύνδεσμο που υπάρχει:www.traveldailynews.gr/new.asp?newid=46089&subcategory_id=22 διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει η τουριστική ιστοσελίδα για την Τουριστική Έκθεση της Βιέννης,αλλά και το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρωϊνή της Καβάλας.Δημοσίευμα ιστοσελίδας:
Έκθεση τρίτης ηλικίας Seniorenmesse 2009 στη Βιέννη
10.000 Αυστριακοί τουρίστες στη Χαλκιδική στις αρχές του 2010
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009



Το τετραήμερο 11-14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε για 13η συνεχή χρονιά η Έκθεση Τρίτης Ηλικίας στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Βιέννης. Πρόκειται για τη μοναδική και μεγαλύτερη έκθεση που απευθύνεται στην 50+ τρίτη ηλικία. Σύμφωνα με στατιστικές μετρήσεις τα άτομα τρίτης ηλικίας αποτελούν μια ομάδα (Target Group) που έχει το χρόνο και την αγοραστική δύναμη για ταξίδια αναψυχής και μάλιστα σε περίοδο χαμηλής τουριστικής κίνησης. Για το λόγο αυτό, ιδίως τα τελευταία χρόνια, προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών διοργανωτών ταξιδίων.

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Βιέννης, καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών της τρίτης ηλικίας και περιλαμβάνει εκτός από τουριστικά περίπτερα, ασφαλιστικές εταιρείες, υγειονομικούς σταθμούς όπου προσφέρεται επί τόπου check up, και άλλους φορείς που ειδικεύονται στην προσφορά υπηρεσιών για συνταξιούχους.

Την έκθεση επισκέφθηκαν περίπου 80.000 άτομα. Από τους 500 εκθέτες οι 74 ήταν αμιγώς τουριστικοί, προερχόμενοι από 20 χώρες.

Το ελληνικό περίπτερο, όπου συμμετείχε και η Καβάλα, είχε ιδιαίτερα αθρόα προσέλευση κοινού, γεγονός που οφείλεται τόσο στην ιδιαίτερη προτίμηση των αυστριακών για την Ελλάδα όσο και στο γεγονός ότι η Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας (Seniorenreise) σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης, έχει επιλέξει και πάλι τη χώρα μας για την πραγματοποίηση της ανοιξιάτικης εκδρομής των μελών. Συγκεκριμένα περίπου 10.000 μέλη πρόκειται να επισκεφθούν τη Χαλκιδική τους μήνες Απρίλιο / Μάιο 2010.

Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας για την επιλογή προορισμού και την απρόσκοπτη πραγματοποίηση και επιτυχία εκδρομών σε ελληνικούς προορισμούς.
Δείτε τι γράφει η Πρωϊνή υπό μορφή σχολίου:
http://www.proininews.gr/?p=4708
<>

Δεν υπάρχουν σχόλια: