Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την οργανωμένη προσπάθεια των αγροτών του Δήμου Χρυσούπολης,να λειτουργήσει ο Αγροτικός σύλλογος.Είναι το πρώτο βήμα για την μετάβαση στο αύριο,που προβλέπεται ζοφερό και αβέβαιο.Σαφώς το τώρα, ίσως είναι ακόμη δυσκολότερο,αλλά αυτό που προέχει είναι η οργάνωση των αγροτών για την προσαρμογή τους στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης,του σκληρού ανταγωνισμού,αλλά κυρίως της ικανότητας να παράγουν με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής,ανταγωνιστικά προϊόντα,κατακτώντας μόνοι τους την Ελληνική και την Παγκόσμια αγορά....
Μέλη της Παράταξής μας με επικεφαλής τους Νομαρχιακούς Συμβούλους Γ.Γερομάρκο,Αρχέλαο Γρανά και τους αρμόδιους επί αγροτικών θεμάτων,Γιάννη Ασλανίδη,Σωκράτη Ιορδανίδη, και Τάσο Τσαλδαρίδη,βρέθηκαν στην πραγματικά εντυπωσιακή συνάντηση των αγροτών του Δήμου Χρυσούπολης και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα που τους απασχολούν,αλλά και τις σκέψεις τους για το το επόμενο βήμα τους στο αύριο που έρχεται.
Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι έστω και με αυτό τον τρόπο ,νέοι κυρίως αγρότες προσπαθούν να οργανωθούν να αποκτήσουν φωνή,να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους σήμερα,αλλά κυρίως την ύπαρξή τους με όρους ανταγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας στο αύριο.
Σαν Παράταξη θεωρήσαμε ότι έπρεπε σε αυτή μας την παρουσία,να ακούσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα και αναλυτικότερα τα προβλήματα που υπάρχουν.Δεν πήραμε τον λόγο,απλά σε συνεννόηση με τον προεδρεύοντα Γιάννη Πασσαλίδη,εντός των ημερών θα αποσταλούν γραπτώς στους αγρότες του Νέστου,οι σκέψεις μας και οι προτάσεις μας,που αφορούν κυρίως το αύριο.
Πιστεύουμε,το να λέμε ότι απλά στηρίζουμε τα αιτήματά τους για την απλή τους επιβίωση ,κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό.Η σημερινή εποχή απαιτεί τομές,αλλαγές και φυγή προς τα εμπρός, με απόλυτη εκμετάλλευση της τεχνολογίας,της πληροφορικής,του σύγχρονου τρόπου οργάνωσης επιχειρήσεων,του κατάλληλου μάρκεντιγκ και κυρίως αλλαγή νοοτροπίας.
Ελληνική Γεωργία που απλά στηρίζεται στις επιδοτήσεις,απλά διαιωνίζει το πρόβλημα,το μεγαλώνει και οδηγεί στο μαρασμό στην ανεργία και τον ολοκληρωτικό αφανισμό της.
Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής,την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων,αλλά και την οργάνωση των αγροτών σε νέα πρότυπα,ώστε επιτέλους οι τιμές από το χωράφι στο ράφι, να μην έχουν τεράστιες αποκλίσεις,με αποτέλεσμα και οι γεωργοί να πωλούν σε τιμές που τους βοηθούν να ζουν αξιοπρεπώς,αλλά και οι καταναλωτές να αγοράζουν φθηνότερα.
Είναι δύσκολο,ακατόρθωτο,θα πουν πολλοί....Διαφωνούμε.χειάζεται πολιτική βούληση,εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ των αγροτών η οποία θα εσχυθεί με ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα επιτρέπουν την άρση της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: