Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ" ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟ ΠΟΤΑΜΟ;ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.

Χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 3ης Νομαρχιακής Επιτροπής,είδαμε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μια σπουδή εκ μέρους της διοίκησης,να υπάρξει θετική γνωμοδότηση σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων,που αφορά την "ανακατασκευή" μιας παλαιάς γέφυρας στο Νέστο ποταμό.Η 3η Νομαρχιακή Επιτροπή συνεδριάζει πολύ τακτικά και έχει κυρίως σαν αντικείμενο να γνωμοδοτεί για Μ.Π.Ε.
Από αυτή την άποψη δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ιδιαίτερη σπουδή της διοίκησης της Νομαρχίας,με επικεφαλής το Νομάρχη,αν και δεν συμβαίνει σε άλλες περπτώσεις,παρότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές,να είναι παρόντες καινα επιδεικνύουν "έντονο ενδιαφέρον" για την τελική γνωμοδότηση.
Η Παράταξή μας ήταν,είναι και θα είναι πάντοτε υπέρ της δημιουργίας συνθηκών επικοινωνίας, μεταξύ των δύο πλευρών του Νέστου ποταμού....
Άρα είμαστε υπερ της κατασκευής οποιασδήποτε γέφυρας,αρκεί να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι,βασει των κείμενων νομοθεσιών,που ισχύουν.
Να λαμβάνονται υπόψη,οι ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή,να είναι όλες οι δράσεις και οι παρεμβάσεις απόλυτα συμβατές με τις συνθήκες NATURA,RAMSSAR και τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την ΚΥΑ που διέπει το Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Υπάρχουν πολλές επιφυλλάξεις για τον αν πρόκειται για ανακατασκευή ή εξ αρχής κατασκευή,αφού στο σημείο που προβλέπεται να γίνει η παρέμβαση,δεν υπάρχουν ίχνη από παλιά γέφυρα,ώστε να μιλάμε για ανακατασκευή.
Υπάρχουν και άλλα πολλά που πρέπει ν'απαντηθούν αλλά δεν αφορούν τον τομέα της Μ.Π.Ε.
Ας δεσμευτεί η διοίκηση, αν όλα αυτά ισχύουν στο ακέραιο και ας δωσει μια λογική εξήγηση για αυτό το μεγάλοενδιαφέρον σε επίπεδο κορυφής..Άραγε γιατί σε άλλου είδους Μ.Π.Ε. δεν παρευρίσκονται και δεν αγωνιούν τόσο πολύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: