Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ....

Οι προτάσεις μας από τις αρχές του 2007, που αφορούν τη συστηματική, επαγγελματική ,τμηματική και στοχευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος, στις Τουριστικές Εκθέσεις, βρίσκει την απήχηση, σιγά σιγά, στις πρακτικές της Διοίκησης της Νομαρχίας Καβάλας. Μπορεί για περίπου τρία χρόνια να επικράτησε ο πολιτικός εγωισμός και οι προτάσεις της Υπερνομαρχίας Πολιτών, να απορρίφτηκαν και να απαξιώθηκαν, αλλά «κάλλιο αργά παρά ποτέ»....
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε, την υιοθέτηση αρκετών προτάσεων και σκέψεων, που είχαμε καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό.
Συγκεκριμένα, βλέπουμε με ιδιαίτερη χαρά η διοίκηση να συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις, με συγκεκριμένο στόχο και κυρίως με επαγγελματική συνείδηση.
Προτείναμε, να επιλέγουμε τις εκθέσεις στις οποίες θα συμμετέχουμε και να βάζουμε στόχους.. Να μην απευθυνόμαστε γενικά και αόριστα παντού με άναρχο και ανοργάνωτο τρόπο, αλλά να προβάλουμε τμηματικά και οργανωμένα σημαντικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ανάλογα πού απευθυνόμαστε.
Π.χ.σε μια έκθεση θρησκευτικού τουρισμού, στην Δυτική Ευρώπη, η παρουσία του αποστόλου Παύλου στην περιοχή μας, είναι το ισχυρό συγκριτικό μας πλεονέκτημα και αυτό θα προβάλλουμε δυναμικά.

Βλέπουμε τη διοίκηση της νομαρχίας να αλλάζει την τακτική της, ακολουθώντας και την πρόταση περί τμηματοποίησης του τουριστικού προϊόντος , αλλά και του δόγματος «οι πολιτικοί αποφασίζουν, οι ειδικοί υλοποιούν».
Συμμετέχουμε σε μια διεθνή έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Ρώμη από 14 μέχρι και 17 Ιανουαρίου, όπου υπάρχει ένας σχεδιασμός για το πως θα κινηθούμε, που στοχεύουμε και κυρίως η υλοποίηση των στόχων, ανατίθεται σε ειδικούς επαγγελματίες. Το ίδιο παρατηρούμε για πρώτη φορά και σε ότι αφορά την συμμετοχή μας, στην Έκθεση της Ουτρέχτης, αλλά εκεί λείπει η ειδική στόχευση.
Είναι επίσης θετικό, ότι στην συγκεκριμένη έκθεση Θρησκευτικού τουρισμού της Ρώμης, συμμετέχουμε σαν η μοναδική νομαρχία από όλη την Ελλάδα.
Συνεπείς στις αρχές μας και στις δεσμεύσεις μας για δημιουργική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, σαφέστατα θα είμαστε αρωγοί σε τέτοιου είδους προσπάθειες, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα.
Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την όλη διαδικασία και κυρίως την απολογιστική έκθεση της διαφημιστικής εταιρείας, που ανέλαβε να υλοποιήσει αυτή την δράση.
Εκεί που διαφωνούμε, είναι ο μεγάλος αριθμός των Νομαρχιακών Συμβούλων που συμμετέχουν, καθώς πρέπει να είναι λιγότεροι και στο πλαίσιο ότι απλά χρειάζεται εκπροσώπηση η Νομαρχία και επίβλεψη η όλη προσπάθεια.
Ένα άλλο καλό σημάδι, είναι ότι επιτέλους, αποφάσισε η διοίκηση της Νομαρχίας, να ενσωματώσει στην Τουριστική προβολή και το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Η επιστολή του Νομάρχη προς τους Δημάρχους και άλλους φορείς για την συλλογή στοιχείων, που θα χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας της Νομαρχίας για αποτελεσματικότερη προβολή είναι μια σωστή κίνηση, έστω και «κατόπιν εορτής».
Η αιτιολογία που προβάλλεται ότι «όλο και περισσότεροι τουρίστες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για άντληση πληροφοριών»,δυστυχώς όταν παρουσιάζονταν από την παράταξή μας, μέσω επιστημονικών ερευνών, εδώ και χρόνια, δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση…απεναντίας….
Η διαδικτυακή προβολή μέσω δημοφιλών portals,πρέπει να οργανωθεί και να στηριχθεί συστηματικά και επαγγελματικά. Τα στοιχεία που δείχνουν την αποτελεσματικότητα του διαδικτύου στην τουριστική προβολή, είναι αποστομωτικά για τους αμφισβητίες.
Η υπεύθυνη, δημιουργική και εμπεριστατωμένη αντιπολίτευση που ασκούμε, φέρνει αποτελέσματα. Ασκούμε κριτική στην διοίκηση, κάνουμε προτάσεις και την αναγκάζουμε να βελτιωθεί, εξαντλώντας τον θεσμικό μας ρόλο. Υπάρχουν πολλά που πρέπει και γίνουν και μπορούν, πάντα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της αποτελεσματικότητας και του συμφέροντος της κοινωνίας και των πολιτών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: