Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣYΜΒΟΥΛΙΟ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ....

Ακολουθεί το κείμενο της πρότασης

Κύριε Πρόεδρε,
Η παράδοση στην κυκλοφορία της Εγνατίας οδού, ανοίγει πλέον νέους ορίζοντες, καθώς δημιουργεί νέα δεδομένα στο νομό Καβάλας, ειδικά στους δυτικούς Δήμους(Ορφανού,Πιερέων,Παγγαίου,Ελευθερούπολης,Ελευθερών)από το Στρυμόνα, μέχρι την Ελευθερούπολη.
Η Ν.Α.Καβάλας ορθώς με την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου συμμετέχει στον φορέα που ιδρύθηκε από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, την επικράτεια των οποίων διασχίζει η Εγνατία οδός και αφορά την τουριστική της εκμετάλλευση....

Η υπάρχουσα κατάσταση όμως στην δυτική πλευρά του Νομού μας, αν και έχει κάνει βήματα προόδου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, μπορεί με ιεραρχημένες προτεραιότητες και συντονισμένες παρεμβάσεις, εκμεταλλευόμενη την διέλευση πλέον της Εγνατίας Οδού, να έχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και να καταστεί τουριστικός προορισμός πολύμηνης διάρκειας, αξιοποιώντας την με τον καλύτερο τρόπο.
Αν και υπάρχουν σχέδια εδώ και πολλά χρόνια, που αφορούν την ανάπτυξη των περιοχών γύρω από το Παγγαίο όρος, καθώς και των δυτικών ακτών, δυστυχώς ποτέ δεν ιεραρχήθηκαν στόχοι και προσδοκίες, πολύ περισσότερο όλα τα απαραίτητα έργα για την υλοποίησή τους.
Με τις υπάρχουσες σημερινές συνθήκες, σαφώς πιο ευνοϊκές, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες να καταγράψουμε την υπάρχουσα κατάσταση να επαναπροσδιορίσουμε στόχους, να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε, έργα και δράσεις.
Κύριε Πρόεδρε,
Ζητώ με δική σας πρωτοβουλία, τον ορισμό ημερομηνίας συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με συμμετοχή των Δημάρχων και των φορέων, όλης αυτής της περιοχής, με μοναδικό θέμα συζήτησης, τον τρόπο ανάπτυξής της. Καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις, ως έχουμε χρέος, ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, τουριστικά η Εγνατία Οδός.
Πιστεύω ότι θα πρέπει, με πρωτοβουλία του κ.Νομάρχη, να προηγηθεί μια περίοδος διαβούλευσης και προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κυρίως των Δήμων, ώστε έτοιμοι όλοι από κοινού να αποφασίσουμε την κατεύθυνση, τις προτεραιότητες, τις δυνατότητες, τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τα έργα που μπορεί να προωθήσει και να υλοποιήσει ο καθένας για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: